Litéri Református Általános Iskola

Intézmény elérhetőségei: 

Cím: 8196 Litér, Petőfi u 8.
Telefon: (88) 588-021, (30) 221-2030 
e-mail: literiskola@gmail.com

Litér egy kétezer fős község, amely Veszprém és Balatonfűzfő között található. A községben 1732-ben telepedtek az olaszfalusi reformátusok preoráns tanítójukkal együtt. Az iskola alapításának ezt az évet tekintjük. 1938. dec. 8-ig csak református iskola működött Litéren, 1938. dec. 8-tól indult a katolikus iskolai oktatás. 1948 májusában államosították az iskolákat, ekkor Állami Általános Iskola lett a neve. Az Árpád Fejedelem nevét 1997-ben vették fel. 2012. nyarán az iskola megszünt és 2013. szeptemberében a Református Egyház alapította újra Litéri Református Általános Iskolaként.

Szakmai tevékenység
Az iskola 8 évfolyamos, alapműveltséget nyújtó intézmény.
Az első-második osztály számára „Égigérő fa” címmel olyan programot dolgoztak ki pedagógusaik, amely segíti az óvoda és iskola közötti átmenetet.
Különös hangsúlyt kap munkájukban az esélynyújtásra, a képességek személyre szabott fejlesztésére, a korkövetelményként felmerülő idegen nyelvi és számítástechnikai ismeretek nyújtására való törekvés.
Kiemelten kezelik a tanulók kreativitásfejlesztésének valamennyi lehetséges területét, az önképzésre történő serkentésüket, igényt támasztva személyiségükben a humán értékek elsajátítására, megbecsülésére.
Mivel egyre több a részképesség-zavarokkal küszködő gyerek, fejlesztő pedagógust alkalmaznak.

Igazgató: Kisantal Tibor

Forrás: arpad-liter.hu

Nézd meg, mások miért szeretnek ebbe az iskolába járni!
A szülői véleményeket ITT találod.